Vitamine & Mineralen

Vitamine:

Vitaminen kunnen helaas niet door het lichaam zelf worden aangemaakt, met uitzondering van Vitamine D, maar dit geldt ook weer niet voor iedereen. Soms lukt het mensen niet om voldoende Vitaminen via voeding binnen te krijgen, want Vitaminen komen maar in kleine hoeveelheden voor in eten en drinken. Vitaminen Supplementen bieden dan een uitkomst. Absolute Fit Nutrition biedt jou de meest geconsumeerde selectie.

Door het nemen van bepaalde supplementen, krijg je extra Vitaminen binnen. Daarbij is en blijft het erg belangrijk om voldoende gevarieerd te eten om voldoende Vitamines binnen te krijgen.

Er zijn 13 stoffen die de naam Vitamine hebben. Vitamine A, C en E worden gerekend tot de Antioxidanten. Wij verkopen Multivitamine welke een uitgebalanceerde mix van Vitamines en Mineralen bevat.

Heb je een tekort aan een bepaalde Vitamine dan bieden wij het Healthsquad Package waar alle belangrijke vitamines zijn toegevoegd in één pakket.

Vitamine D:

Vitamine D3 is tegenwoordig één van de populairdere Vitamines. Deze Vitamine is één van de weinige vitamines die het lichaam zelf aanmaakt, maar toch hebben veel mensen behoefte aan extra Vitamine D3. Het is dan mogelijk om deze Vitamine door middel van supplementen binnen te krijgen. Het juiste adres hiervoor is natuurlijk Absolute Fit Nutrition.

Veel mensen hebben extra Vitamine D3 nodig voor de instandhouding van botten en tanden. Ook speelt het een rol bij de weerstand. Voorts is het goed voor de werking van de spieren. Deze gunstige effecten worden alleen gekregen bij minimaal 0,75 mcg Vitamine D3 per 100g/100ml of per portie.

Bij het ouder worden is onze huid verminderd in staat om Vitamine D3 aan te maken. Het is dan ook belangrijk om te zorgen dat we voldoende van deze Vitamine binnenkrijgen.

Bestel bij Absolute Fit Nutrition jouw Vitamine D3 supplement. Met grote zorg behandelen wij jouw bestelling en je hebt je bestelling de volgende dag in huis!


MultiVitamine:

Multivitamines bevatten een uitgebalanceerde mix van Vitamines en Mineralen. Mineralen zijn net als Vitamines stoffen die in kleine hoeveelheden voorkomen in eten en drinken en niet zelf door het lichaam aangemaakt kunnen worden. Het lichaam moet dus Vitaminen en Mineralen binnen krijgen via supplementen. Multivitamines zorgen voor een multifunctionele werking op het menselijk lichaam. Je geniet niet alleen van één soort Vitamine of Mineraal, maar meerdere soorten tegelijk!

Als je te eenzijdig eet, doordat er niet volgens de Schijf van Vijf gegeten wordt, dan komen er niet genoeg Vitaminen en Mineralen binnen via voeding. Je loopt dan het risico om een tekort aan

Vitaminen of Mineralen te ontwikkelen. Dit is erg ongunstig. Dit tekort kan worden aangevuld door een goede Multivitamine te slikken.

Multivitamines zijn er in verschillende soorten. Er bestaan 13 soorten Vitamines, deze zijn onder te verdelen in vet-oplosbare (denk aan Vitamine A en Vitamine D) en wateroplosbare Vitamines (denk aan Vitamine B, bijvoorbeeld Vitamine B12). Vitamine A, C en E worden gerekend tot de Antioxidanten.

Bestel bij Absolute Fit Nutrition jouw Absolute Pro Multivitamin supplement. Met grote zorg behandelen wij jouw bestelling en je hebt je bestelling de volgende dag in huis!

Magnesium:

Magnesium is een Mineraal in het menselijk lichaam dat veel positieve eigenschappen met zich meebrengt. Is er een tekort aan Magnesium bij je vastgesteld of ben je een sporter die belang heeft om extra Magnesium in te nemen? Dan kunt je dit product bij ons bestellen om van de positieve eigenschappen te blijven genieten.

Wat doet Magnesium?
Magnesium ondersteunt de botten en is dus goed voor het skelet. Daarnaast is het goed voor de werking van de spieren, goed voor het zenuwstelsel, draagt het bij tot de vermindering van vermoeidheid en moeheid en handhaaft het de normale balans in de water- en mineralenhuishouding van het lichaam. Net als IJzer activeert Magnesium de natuurlijke energie in het lichaam. Al deze positieve effecten treden alleen op bij minimaal 56mg Magnesium per dosering of per 100g/100ml.

De hoeveelheid Eiwit, Fytinezuur en Oxaalzuur, dat in de darmen aanwezig is, bepaalt in grote mate hoeveel Magnesium er in het lichaam opgenomen wordt. Er zijn verschillende soorten Magnesium, zoals bijvoorbeeld Magnesium Malaat.

Calcium (kalk) is een Mineraal en heeft een multifunctionele werking. Zo is dit mineraal goed voor de werking van de spieren en goed voor het skelet, maar ook ondersteunt het de tanden en speelt het een rol bij celgroei, bloedstolling en hormoonstofwisselingen. Wel treden deze positieve effecten alleen op bij inname van minstens 120mg Calcium per 100g/100ml of per dosering.

Calcium is het meest aanwezige mineraal in het menselijk lichaam, ongeveer 1,2kg. 99% hiervan zit in botten en tanden.

Calcium komt verder voor in een zuivelproduct als kaas, maar ook groenten, aardappelen, brood en peulvruchten bevatten Calcium. Deze hoeveelheden zijn wel aanzienlijk kleiner dan de hoeveelheden Calcium in zuivelproducten.

Zink:

Zink is een Mineraal dat onmisbaar is in het lichaam. Het speelt een rol bij het opbouwen van lichaamseiwit. Het speelt een rol in (het proces van) weefselgroei en – ontwikkeling. Daarnaast is Zink belangrijk voor de huid, het houdt je haren sterk en het ondersteunt de botten. Voorts ondersteunt Zink de afweer van het lichaam en het draagt bij tot een normaal metabolisme van Vitamine A.

Dit mineraal komt vooral voor in peulvruchten, rijst, groente, vlees en vis. Uit groente wordt minder makkelijk Zink opgenomen door ons lichaam dan uit dierlijke producten. Er zijn een aantal voedingsstoffen die een negatieve invloed hebben op de opname van Zink. Eén ervan is Fosfor.
Zink komt in vele vormen voor in ons lichaam, o.a. in zweet. Op trainingsdagen verliest een atleet wel 50% meer zink dan op niet trainingsdagen. Aanvullen van de zinkreserves is dan van belang.

Zink heeft dus een multifunctionele werking. Zo is Zink goed voor het gezichtsvermogen en de haren en belangrijk voor de huid, maar Zink helpt bijvoorbeeld ook het immuunsysteem. U slaat dus 2 vliegen in één klap met maar één product.


Omega 3:

Omega-3 zijn essentiële vetzuren, omdat het lichaam ze nodig heeft, maar niet zelf kan aanmaken. Vooral bij vegetariërs treedt er vaak een tekort op aan omega-3 vetzuren. Dit te kort kan worden opgevangen door middel van supplementen.

Omega 3-vetzuren zijn meervoudig onverzadigde vetzuren. De bekendste zijn de visvetzuren eicosapentaeenzuur (EPA) en docosahexaeenzuur (DHA). EPA en DHA zitten vooral in vette vis en schaal- en schelpdieren, maar komen ook voor in algen, zeewier en andere voeding.

Omega-3-vetzuren helpen het lichaam op verschillende manieren. Omega-3 vetzuren worden ook wel Vitamine F genoemd.