Eiwitten

Wij hebben in ons assortiment verschillende soorten Eiwitten, zoals Eiwitshakes & Eiwitrepen. Om ervoor te zorgen dat iedereen zijn Eiwit behoefte op pijl kan houden hebben wij een breed assortiment met verschillende smaken.

Wat zijn Eiwitten?

Eiwitten zijn een voedingsstof, net als Koolhydraten en Vet. Eiwitten leveren calorieën en Aminozuren. Aminozuren zijn de bouwstenen van Eiwitten in lichaamscellen. Een ander woord voor Eiwit is Proteïne.

Kenmerken van Eiwitten:
Eiwitten zijn voor het behoud van sterke botten
Eiwitten zijn nodig voor een normale groei en ontwikkeling van het beendergestel van kinderen
Eiwitten ondersteunen snel herstel van de spieren na training/sport(-prestatie)
Eiwitten zijn voor meer/sterkere spieren/spieropbouw/spierkracht
Eiwitten dragen bij tot de instandhouding van de spiermassa

Mensen die veel aan sport doen hebben een verhoogde Eiwitbehoefte. Dit komt door de constante afbraak-, groei-, en herstelprocessen die in het lichaam plaatsvinden tijdens een intensief trainingsprogramma.

Er zijn dierlijke en plantaardige eiwitten. Dierlijke eiwitten zitten vooral in vlees, vis, melk, kaas en eieren. Plantaardige eiwitten zitten vooral in brood, graanproducten, peulvruchten, noten en paddenstoelen.

Eiwit soorten
Er bestaan verschillende soorten eiwitten.

Whey Eiwit Concentraat
Whey Eiwit Isolaat
Whey Eiwit Hydrolisaat
Micellaire Caseine Eiwit
Ei Eiwit.

Plantaardige en dierlijke Eiwitten
De mens is een omnivoor. Dat wil zeggen: hij eet zowel plantaardig als dierlijk voedsel en krijgt dus beide Eiwitsoorten binnen. Echter is het Eiwit dat voortkomt uit plantaardig

voedsel meestal niet compleet genoeg om alle essentiële Aminozuren te leveren. Vegetariërs en veganisten moeten dus verschillende groenten, granen en andere plantaardige bronnen combineren om een bruikbaar scala aan Aminozuren binnen te krijgen. Als je echter verzekerd wil zijn van voldoende Eiwitten dan zijn Eiwitsupplementen zeker aan te raden!

Als je dagelijks voldoende Eiwitten wilt binnenkrijgen, dan bieden de Absolute Fit Nutrition Eiwitshakes en Eiwitrepen uitkomst!

Heb je dus meer behoefte aan Eiwitten of wil je op een makkelijke en lekkere manier je Eiwitbehoefte op peil houden? Bekijk dan zeker onze Eiwitsupplementen!

Vegetariërs: vlees en vis vallen weg dus variëren is essentieel om aan een compleet eiwit te geraken.


Whey Eiwit Concentraat:

Whey Eiwit is een hoogwaardige Eiwitbron met een hoge biologische waarde. De biologische waarde van een Eiwit geeft aan hoe efficiënt het lichaam het Eiwit kan gebruiken om spiermassa op te bouwen.

Whey soorten
Er zijn drie verschillende soorten Whey verkrijgbaar: Whey Concentraat, Whey Isolaat en Whey Hydrolisaat. De meest gebruikte vorm van Whey is de Whey Concentraat. Dit heeft een Eiwitpercentage van ten hoogste 80%. De Eiwitten zorgen voor meer spieropbouw en worden snel opgenomen door het lichaam. Het aandeel puur Eiwit is wel iets minder hoog dan bij Whey Eiwit Isolaat. Toch is Whey Eiwit Concentraat een van de populairste keuzes. Het is hoogwaardig, de prijs is acceptabel en het product is zeer goed op smaak te brengen.

Whey Eiwitten worden snel opgenomen. Het is daarom aan te raden een Whey Eiwit shake te gebruiken na het opstaan, maar ook bijvoorbeeld direct na je training. Veel bodybuilders en krachtsporters gebruiken deze Eiwitten.

Lactose intolerantie
Sommige mensen hebben niet het Enzym dat nodig is om Lactose af te breken en te verteren, deze mensen ondervinden vaak wat darm irritaties na het nemen van Whey Eiwit Concentraat. Ook dan kan misschien beter gekozen worden voor Whey Eiwit Isolaat. Dit product zullen wij op zeer korte termijn aan ons assortiment toevoegen.


Weightgainers (Absolute Mass Gainer):

Calorie Shakes kunnen een uitkomst bieden als je het moeilijk vindt om altijd voldoende voeding binnen te krijgen. Met de juiste hoeveelheid Koolhydraten en Eiwitten zijn deze Calorie Shakes een goede aanvulling op je normale voeding. Op een makkelijke manier kun je snel je calorie inname verhogen.

Onze Calorie Shake is zeer goed oplosbaar en verkrijgbaar in de smaak vanille met alleen de allerbeste Eiwitten. Onze Calorie Shake is een calorieënbom met een ideale proteïne-koolhydraatverhouding. Daarnaast bevatten ze weinig suiker en weinig verzadigd vet.

Je kunt wel dag in dag uit loodzwaar trainen in de sportschool, maar zonder juiste voeding ga je geen resultaat halen. Je moet voldoende eten om te groeien. Een hoog gedoseerde Calorie Shake is nodig om de broodnodige Eiwitten en Koolhydraten aan te vullen. Wij leveren jou exact wat je nodig hebt.

Whey Eiwit Isolaat (Iso Whey Protein Pro)

Een Whey Eiwit Isolaat is vergeleken met normale Whey eiwitten beter gezuiverd. Het Eiwitgehalte van Whey Eiwit Isolaat kan in de buurt van de 93% komen. Deze zuiverheid wordt verkregen door microfiltratie en ultrafiltratie (MF en UF). Whey Eiwit Isolaat is daarmee één van de meest hoogwaardige bronnen van eiwit.  

Whey Eiwit Isolaat is ideaal om bijvoorbeeld direct na een sportieve inspanning te nemen. Het lichaam beschikt direct over voldoende Eiwitten en Eiwitten ondersteunen snel herstel van de spieren na je training. Ook dragen zij bij tot groei van de spiermassa.


Waarom gebruiken sporters Whey Eiwit Isolaat?

De Aminozuursamenstelling van Whey Eiwit Isolaat is compleet. Whey Eiwit Isolaat is in ongeveer een half uur afgebroken tot aminozuren, veel sneller dan de andere Eiwitsoorten. 

Whey Isolaat binnen het Eiwitdieet

Juist door de zuiverheid wordt Whey Eiwit Isolaat ook enorm vaak binnen het Eiwitdieet gebruikt. Whey Eiwit Isolaat kun je dan als gedeeltelijke of volledige vervanging van een maaltijd of tussendoortje gebruiken.


Eiwitrepen:
Met Eiwitrepen krijg je snel en makkelijk voldoende Eiwitten binnen, ze zijn ook nog eens erg lekker. De Eiwitrepen die wij verkopen smaken heerlijk en zitten bomvol voldoende Eiwitten en andere belangrijke stoffen.

Zit je vaak in een situatie dat je gewoon niet even snel een maaltijd kan nemen, om voldoende Eiwitten binnen te krijgen, omdat je bijvoorbeeld geen tijd of behoefte aan vlees hebt? Op zo'n moment kunnen Eiwitrepen de ideale uitkomst bieden.

Eiwitten
Eiwitten zijn voor het behoud van sterke botten en dragen bij tot de groei van de spiermassa, maar dragen ook bij tot de instandhouding van de spiermassa. Eiwitten zorgen er ook voor dat je spieren snel herstellen na intensieve inspanning.

Soorten en smaken
Als je een druk bestaan hebt en daarom niet altijd de tijd hebt om te gaan zitten voor een gezonde maaltijd, neem dan een Eiwitreep. De repen hebben een hoogwaardige kwaliteit Eiwit.

Ben je een fanatieke sporter, dan mag de Eiwitreep niet in je sporttas ontbreken! Of heb je gewoon behoefte aan een lekker tussendoortje, kies dan voor de lekkere Eiwitrepen van Absolute Fit Nutrition!