Creatine

Wat is Creatine?
Creatine is één van de meest gevraagde supplementen van de laatste jaren. Het is een stof die in ons lichaam zit en het meeste opgeslagen zit in onze spieren.

Wat doet Creatine?
Creatine helpt prestaties te verbeteren bij explosieve krachtsinspanningen. Het gunstige effect wordt verkregen bij een dagelijkse inname van 3g Creatine. Creatine komt vooral voor in vlees. ‘Kreas’ is dan ook het oud-Griekse woord voor vlees. Voor vegetariërs en veganisten is het daarom moeilijk genoeg Creatine binnen te krijgen. Creatine supplementen bieden dan een uitkomst. Ook voor mensen die minder tijd hebben om een uitgebreide maaltijd voor te bereiden of geen enkele behoefte hebben aan veel vlees.

Voor wie is Creatine geschikt?
Creatine kan door iedereen gebruikt worden. Fitness atleten en sprinters boeken veelal de beste resultaten, omdat zij sporten beoefenen die gepaard gaan met korte explosieve bewegingen, maar ook sporten die gebaseerd zijn op interval (basketbal, handbal, voetbal) zullen voordeel hebben bij het gebruik van Creatine. De sport die beoefend wordt, moet bestaan uit hoog intensieve oefeningen.

Is Creatine doping?
Nee, creatine staat niet op de WADA-dopinglijst.

Welke bijwerkingen heeft Creatine?
Overdosering. Dit kan leiden tot schade aan de nieren en lever. Echter dit wil niet zeggen dat je moet stoppen met het gebruik van Creatine, wel moet je je houden aan de aanbevolen dosering immers: Alles wat je TEVEEL inneemt kan schade veroorzaken.

Door Creatine suppletie kan de normale lichamelijke aanmaak van Creatine door jouw lichaam verminderen of zelfs stoppen, belangrijk is dat je de tijd dat je Creatine inneemt ook dezelfde tijd inlast als rustpauze: 3 maanden inname = 3 maanden rust.

Ben jij van plan om creatine te kopen?
Bestel bij Absolute Fit Nutrition jouw creatine supplement. Met grote zorg behandelen wij jouw bestelling en je hebt je bestelling de volgende dag in huis!