Aminozuren

Wat zijn Aminozuren?
Aminozuren zijn de bouwstenen van onze spieren en de bouwstoffen voor alle Eiwitten. Essentiele Aminozuren kunnen niet door het lichaam worden aangemaakt. Deze moet je dus via dagelijkse voeding of via supplementen binnen krijgen. Ook als je bijvoorbeeld meer behoefte hebt aan een bepaald soort Aminozuur, dan zijn supplementen sterk aan te raden.

Essentiële Aminozuren
In onze voeding komen ongeveer 20 Aminozuren voor. Acht van de 20 aminozuren kunnen niet door het lichaam worden aangemaakt en worden daarom essentieel genoemd. De essentiële Aminozuren zijn: Histadine, Leucine, Isoleucine, Valine, Fenylalanine, Treonine, Methionine, Tryptofaan, Lysine. Isoleucine, Leucine en Valine vormen samen een bijzondere groep aminozuren, namelijk de Branched Chain Amino Acids (BCAA's).

Ben jij van plan om aminozuren te kopen?
Bestel bij Absolute Fit Nutrition jouw ideale Aminozuur supplement. Met grote zorg behandelen wij jouw bestelling en je hebt je bestelling de volgende dag in huis!

BCAA:

BCAA's, drie essentiële Aminozuren
Isoleucine, Leucine en Valine vormen samen een bijzondere groep Aminozuren, namelijk de Branched Chain Amino Acids (BCAA's). Extra BCAA's zijn belangrijk, omdat je lichaam niet in staat is deze Aminozuren zelf te produceren. Daarom moet je ze dus via je voeding of supplementen binnenkrijgen. Absolute Fit Nutrition biedt BCAA’s Powder in 2 verschillende smaken.

BCAA’s worden ook wel de ‘vertakte-keten-Aminozuren’ genoemd en ze bestaan uit de drie essentiële Aminozuren: Leucine, Isoleucine en Valine. Deze drie Aminozuren maken één derde uit van de essentiële Aminozuren en ongeveer 70 procent van het totale spiereiwit.

Heb je advies nodig en wil je weten of dit product voor jou geschikt is? Dan kun je eenvoudig contact met ons opnemen via onze website. Wij helpen je graag verder!


Glutamine:

Glutamine is een Aminozuur dat thuishoort in de groep niet-essentiële Aminozuren. Het kan namelijk zelf door het lichaam worden aangemaakt, maar soms heeft het lichaam extra hulp nodig, bijvoorbeeld in de vorm van een supplement. Sporters, maar ook oudere mensen hebben vaak meer behoefte aan Glutamine.

Glutamine is te vinden in zowel plantaardige als dierlijke Eiwitten zoals rundvlees, varkensvlees, kip, kalkoen, kwark, yoghurt, melk, kaas, eieren soja, tonijn, zalm en ook in tofoe.

Glutamine is een belangrijke bouwsteen van Eiwitten. Met meer dan 64% vormt Glutamine het Aminozuur met het hoogste aandeel in de spiercel.

Extra behoefte aan glutamine
Zodra je een hogere leeftijd bereikt hebt, produceert het lichaam minder Glutamine, waardoor het raadzaam wordt om het Glutaminegehalte aan te gaan vullen door middel van een supplement. Maar ook als je actief sport heb je extra Glutamine nodig.

Absolute Fit Nutrition levert hoogwaardige Glutamine in poeder vorm. Bestel online onze L-Glutamine Powder en je hebt het product morgen in je bezit.