Olympisch 5 - drop set fase (Training - Ebook)

Absolute Olympisch 5 is het ideale trainprogramma voor serieuze fitnessers die richting bodybuilding willen gaan. Een wedstrijd niveau bereiken gaat uiteraard samen met een goed voedingspatroon. Discipline, doorzettingsvermogen en absolute wilskracht is ervoor nodig om deze programma's vol te kunnen houden. level 5 is gefocust op de drop set fase. 

Deze fase is de fase, waarbij de trainingsintensiteit nog verder opgevoerd wordt door het uitvoeren van zgn.drop-sets : het gewicht wordt steeds verlaagd en gedropt
. De halters, dumbells, resp. toestellen moeten klaar staan, zodat er direct zonder rustpauze door gegaan kan worden. Tussen de dropsets onderling moet minimaal 2-3 min. rust-pauze worden genomen. De drop-set verloopt dan als volgt : 5x100%,5x75% en 5x55%

Dit programma bestaat uit 4 trainingsdagen verdeeld over de volgende spiergroepen: 

  • Dag 1 (borst, triceps, kuiten)
  • Dag 2 (rug, trapezius, kuiten)
  • Dag 3 (schouders, trapezius, biceps)
  • Dag 4 (benen, kuiten)

Het gaat hierbij om een split body programma waarbij de verschillende spiergroepen verdeeld zijn over verschillende trainingsdagen. De ene training ligt de focus bijvoorbeeld op het trainen van de benen, en de andere training op het trainen van de borst. Dit spieropbouw programma geniet van velen de voorkeur omdat per training de spiergroep waar de focus op ligt goed aangepakt kan worden. Hoeveel dagen er getraind wordt met een split schema verschilt nogal eens, maar over het algemeen worden er 4 of 5 dagen getraind. Met dit soort schema's moet men dus wel de wil en de tijd hebben om vaak naar de sportschool te gaan.

 

 

Let op! Het betreft enkel een digitaal ebook train programma gericht op jouw doel en wensen, je ontvangt geen supplementen.