Olympisch 2 - kracht opbouw fase (Training - Ebook)

Absolute Olympisch 2 is het ideale trainprogramma voor serieuze fitnessers die richting bodybuilding willen gaan. Een wedstrijd niveau bereiken gaat uiteraard samen met een goed voedingspatroon. Dicipline, doorzettingsvermogen en absolute wilskracht is ervoor nodig om deze programma's vol te kunnen houden. level 2 is gefocust op de kracht opbouw fase. 

De kracht opbouw fase dient ter verbetering van de krachtprestatie en opbouw van spiermassa. Voor elke spiergroep worden 3-5 oefeningen uitgevoerd van 2-4 sets. Het aantal Reps ligt tussen 5 en 12. Op deze manier kunnen zwaardere gewichten worden gehanteerd. De kracht-opbouw fase is een voorbereiding op de hoge intensiteitsfase.

Dit programma bestaat uit 4 trainingsdagen verdeeld over de volgende spiergroepen: 

  • Dag 1 (borst, biceps, buik, kuiten)
  • Dag 2 (rug, trapezius, kuiten, buik)
  • Dag 3 (schouders, triceps, buik, kuiten)
  • Dag 4 (benen, kuiten, buik)

Het gaat hierbij om een split body programma waarbij de verschillende spiergroepen verdeeld zijn over verschillende trainingsdagen. De ene training ligt de focus bijvoorbeeld op het trainen van de benen, en de andere training op het trainen van de borst. Dit spieropbouw programma geniet van velen de voorkeur omdat per training de spiergroep waar de focus op ligt goed aangepakt kan worden. Hoeveel dagen er getraind wordt met een split schema verschilt nogal eens, maar over het algemeen worden er 4 of 5 dagen getraind. Met dit soort schema's moet men dus wel de wil en de tijd hebben om vaak naar de sportschool te gaan.

 

 

Let op! Het betreft enkel een digitaal ebook train programma gericht op jouw doel en wensen, je ontvangt geen supplementen.